![Galette des Rois con franchipán de chocolate Galette des Rois con franchipán de chocolate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E8CD972D-F136-4B04-9D86-680B011B41D7/Derivates/78cfcf04-27a2-42c7-a2c7-d4c2d276a496.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Franchipán de chocolate
- 70 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de azúcar
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 huevo
- 100 g de almendra molida
Montaje
- 2 láminas de masa de hojaldre extendido
- 1 pera conferencia
- 1 huevo batido
- azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2683 kJ / 642 kcal
- Białko
- 5.03 g
- Węglowodany
- 43.27 g
- Tłuszcz
- 48.33 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafouti de cerezas
1 Std. 20 Min
Tarta de Santiago
1 Std. 10 Min
Tarta de violetas (Madrid)
4ωρ. 45 λεπτ.
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4h 10min
Tarta con bizcocho de cerveza negra
3h 30min
Cannelés
26h
Roscón de Reyes
4 Std.
Tejas de cacao con almendras
8 Std. 45 Min
Roscón de Reyes con glaseado espejo de chocolate
6 godz. 30 min
Galette des Rois
1 Std.
Kringle navideño con confitura de arándanos
2h 20 min.
Pasteles de toffee salado y chocolate
3h