Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Franchipán de chocolate
- 70 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de azúcar
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 huevo
- 100 g de almendra molida
Montaje
- 2 láminas de masa de hojaldre extendido
- 1 pera conferencia
- 1 huevo batido
- azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2683 kJ / 642 kcal
- Białko
- 5.03 g
- Węglowodany
- 43.27 g
- Tłuszcz
- 48.33 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bombones de mazapán
1 Std.
Fullatre de las Cinco Villas
1 Std. 25 Min
Carbayones
1 Std. 25 Min
Galette des Rois
1 Std.
Tarta de Linz (Linzertorte)
1 Std.
Charlota de chocolate con fresas y frutos rojos
4 Std. 45 Min
Cremadillos
3h 50min
Mierensinas
1 Std. 10 Min
Kringle Estonia
1h 40min
Kringle navideño con confitura de arándanos
2 Std. 20 Min
Bundt cake de especias
2h
Bizcocho al vapor con mermelada de frambuesa
1 Std.