Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de harina
- 20 g de cacao puro en polvo
- 250 g de leche templada
- 75 g de azúcar
- 2 yemas de huevo
- 1 cucharadita de agua
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos)
- 2 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 5579 kJ / 1335 kcal
- Białko
- 28.32 g
- Węglowodany
- 141.79 g
- Tłuszcz
- 72.69 g
- Błonnik
- 1.56 g
Alternatywne przepisy
Cake de chorizo
45min
Pasteles de chocolate y vainilla
11h
Fraisier
6h 20 min
Magdalenas de castañas y chocolate
1 godz. 15 min
Vasitos de mandarina y chocolate
40min
Coca de hojaldre con crema catalana y gelatina de moscatel (Cataluña)
3h 50min
Erizos de chocolate
2 godz. 30 min
Pastelitos de coco (sin azúcar)
1 godz.
Marquesas al cacao
45min
Galletas de turrón
2 godz. 15 min
Panna cotta de melocotón con frutos rojos (sin lactosa)
4 Std. 15 Min
Amaretti
1h 20min