Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 postas de bacalhau demolhado (1000 g aprox.)
- 100 g azeite, mais q.b. p/ fritar
- 4 dentes de alho
- 20 g colorau
- 30 g salsa, mais q.b. picada p/ polvilhar
- 400 g cebola cortada em rodelas
- 2 folhas de louro
- 1 pitada de sal
- 40 g vinagre
- 80 g pimento vermelho cortado em tiras
- Batata frita q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 381 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Francesinha
1j
Bacalhau à lagareiro com migas de couve e feijão
1 Std. 10 Min
Frango com molho de leitão
1j
Rojões com castanhas
2h 40 min
Rancho
2h 45 min.
Amêijoas com pescada, camarão e molho de coentros
3j
Carne de porco à alentejana
2 Std. 30 Min
Frango na púcara
50 Min
Polvo à lagareiro
1j 30 menit
Bacalhau à Gomes Sá
1j 30 menit
Bacalhau à Zé do Pipo
1j
Salada-russa
50 Min