Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g coentros
- 50 g azeite
- 300 g alho-francês cortado em pedaços
- 300 g arroz agulha lavado
- 900 g água
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 morcela de sangue s/ pele cortada em pedaços (300 g aprox.)
- 250 g feijão-branco cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 405 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Vitela guisada com massa
9 Std. 20 Min
Arroz de tomate
30min
Rancho
24h
Arroz de enchidos e feijão
35min
Arroz de verduras
1 Std. 10 Min
Massa com alho e tomate
55min
Nuggets de peixe e arroz de tomate com feijão preto
1 Std. 10 Min
Arroz com cenoura e ervilhas
30min
Esparguete com crocante de anchovas
40min
Esparguete fino com amêijoas e vieiras
1 Std. 40 Min
Arroz de favas e enchidos
40min
Arroz de nabiças e feijão vermelho
25min