Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g wody
- 50 g liści szpinaku baby, świeżych
- 600 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
- 150 g borówek amerykańskich
- ½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 678.5 kJ / 161.6 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée z warzyw i ryby
45 min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35 min
Purée ziemniaczane z łososiem (dla dzieci)
45 min
Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami
25min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30 min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35 min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35 min
Kleik z kaszą manną, jabłkiem i mlekiem
20 min
Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem
5 min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25min
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 godz. 35 min