Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g wody
- 50 g liści szpinaku baby, świeżych
- 600 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
- 150 g borówek amerykańskich
- ½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 678.5 kJ / 161.6 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1h
Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem
5 Min
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45min
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25 Min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 Min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1h 35min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30min
Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami
25 Min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35min