Fagotto napoletano

Fagotto napoletano

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 portion

Składniki

Pâte
  • d'huile d'olive extra vierge
    80 g
  • d'eau
    200 g
  • de levure fraîche
    20 g
    2 c. à café de levure sèche
  • de poivre, moulu
    1 pincée
  • de sel
    1 c. à café
  • de farine
    500 g
Garniture
  • de pecorino en dés (3 cm) (facultatif)
    50 g
  • de scamorza en dés (2-3 cm)
    100 g
  • de vin blanc sec
    50 g
  • de saucisse crue pelée et coupée en morceaux (2-3 cm)
    250 g
  • de farine pour le plan de travail
  • d'olives vertes dénoyautées
    20
    20 d'olives noires dénoyautées
  • tomate olivette en petits dés (1 cm)
    1
  • de basilic frais lavées et essorées
    4 feuilles
  • d'huile d'olive extra vierge
    1 c. à soupe
  • jaune d'œuf battu
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 474 kcal / 1983 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...