Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Levain
- 100 g de farine pour pizza
-
15
g de levure fraîche
lub 1 ½ c. à café de levure sèche - 50 g eau
Pâte
- 80 g de noisettes émondées, décortiquées
- 60 g sucre
- 220 g de beurre, mou, en morceaux, et un peu pour le moule
- 100 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 1 œuf
- 3 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 250 g de farine
- 50 g de liqueur de cerise, par ex. Maraschino
Terminer la préparation
- 2 - 3 c. à soupe sucre glace
- 70 g miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épice lucernois
55min
Crème brûlée
4h 50 min
Pains de Saint-Gall
26h 30min
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Sauce automnale
10 min
Crème au jus de pomme
4h 15 min
Tarte flambée vaudoise
1 Std. 30 Min
Pain paysan
3h
Gâteau à la crème
45 Min
Pain tessinois
1h 50min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Risotto aux bolets et au brie
35 Min