Focaccia sucrée aux noisettes

Focaccia sucrée aux noisettes

2.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions

Składniki

Levain
  • 100 g de farine pour pizza
  • 15 g de levure fraîche
    1 ½ c. à café de levure sèche
  • 50 g eau
Pâte
  • 80 g de noisettes émondées décortiquées
  • 60 g sucre
  • 220 g de beurre mou, en morceaux, et un peu pour le moule
  • 100 g de crème entière, froide
  • 1 œuf
  • 3 jaunes d'œufs
  • 1 pincée de sel
  • 250 g de farine
  • 50 g de liqueur de cerise, par ex. Maraschino
Terminer la préparation
  • 2 - 3 c. à soupe sucre glace
  • 70 g miel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1607 kJ / 384 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...