Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, en deux
- 1 gousse d'ail
- 85 g d'huile d'olive
-
½
c. à café de piment en poudre, au goût
lub ½ c. à café de piment sec en flocons, au goût - 1000 g de moules frais, nettoyés ou non, avec la coquille
- 200 g de tomates pelées en dés, en boîte, avec la coquille
- 100 g de vin blanc sec
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortiglioni au poulet et olives noires
35 Min
Spaghettini sauce aux moules et palourdes
1h 5min
Ragoût de porc à la grecque
45 Min
Sauce automnale
10 Min
Linguine aux gambas
30 Min
Roulé à l'orange
30 Min
Veau à la sauce au thon
13h
Ragoût de bœuf
1 Std. 50 Min
Spaghettis à l'ail, à l'huile d'olive et au piment
30 Min
Pâte de base pour pain
24h 30min
Carottes glacées au miel
1 Std. 20 Min
Sauce bolognaise
3 Std. 15 Min