Pizza frescolina

Pizza frescolina

5.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 portions

Składniki

Pâte
  • d'eau
    220 g
  • de sucre
    1 c. à café
  • de levure boulangère fraîche
    20 g
    2 c. à café de levure boulangère sèche, (environ 10 g)
  • de farine pour pizza et un peu pour le plan de travail
    400 g
  • d'huile de tournesol ou d’arachide, et un peu pour huiler
    30 g
  • de sel
    1 c. à café
Garniture
  • de tomates concassées en conserve
    100 g
  • de basilic frais lavées et essorées
    1 - 2 feuilles
  • de sel
    2 - 3 pincées
  • de poivre fraîchement moulu
    1 pincée
  • d'huile d'olive extra vierge et un peu pour badigeonner
    20 g
  • tomates-cerises coupées en deux
    10
  • de roquette lavée et séchée
    90 g
  • de fromage burrata
    200 g
  • feuilles de basilic frais lavées et essorées
    1 - 2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 834 kcal / 3489 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 99 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...