Pain à la patate douce et à la banane

Pain à la patate douce et à la banane

4.3 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 tranches

Składniki

  • beurre pour graisser
  • de panure à épandre
    1 c. à soupe
    1 c. à soupe d'amandes moulues
  • de patates douces coupées en morceaux
    250 g
  • de sucre
    60 g
  • banane bien mûre grande (env. 130 g)
    1
  • de beurre mou, en morceaux
    150 g
  • œufs
    2
  • de farine blanche d'épeautre
    300 g
  • de poudre à lever
    1 c. à café
  • de cannelle moulue
    2 pincées
  • de gingembre séché moulu
    1 pincée
  • de cerneaux de noix
    80 g

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 231.5 kcal / 968.6 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 131.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...