Pain à la patate douce et à la banane

Pain à la patate douce et à la banane

4.4 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 tranches

Składniki

  • beurre pour graisser
  • 1 c. à soupe de panure à épandre
    1 c. à soupe d'amandes moulues
  • 250 g de patates douces coupées en morceaux
  • 60 g de sucre
  • 1 banane bien mûre grande (env. 130 g)
  • 150 g de beurre mou, en morceaux
  • 2 œufs
  • 300 g de farine blanche d'épeautre
  • 1 c. à café de poudre à lever
  • 2 pincées de cannelle moulue
  • 1 pincée de gingembre séché moulu
  • 80 g de cerneaux de noix

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Sód 131.2 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 968.6 kJ / 231.5 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...