Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre pour graisser
-
1
c. à soupe de panure à épandre
lub 1 c. à soupe d'amandes moulues - 250 g de patates douces, coupées en morceaux
- 60 g de sucre
- 1 banane bien mûre, grande (env. 130 g)
- 150 g de beurre, mou, en morceaux
- 2 œufs
- 300 g de farine blanche d'épeautre
- 1 c. à café de poudre à lever
- 2 pincées de cannelle moulue
- 1 pincée de gingembre séché moulu
- 80 g de cerneaux de noix
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 968.6 kJ / 231.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 131.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain toupie rapide
40 Min
Pain à la banane
1 Std. 50 Min
Pain de mie
3 Std.
Petits pains au lait
2h 5min
Glace au jogourt et à la mangue
Brak ocen
Cookies au chocolat
45 Min
Quiche lorraine, façon baguette
40 Min
Barres aux noix
1 Std. 40 Min
Pain aux noisettes et poires
Brak ocen
Tarte aux pommes façon crumble
2 Std. 30 Min
Crème Thermomix®
45 Min
Pâtes au four rapides
55min