![Crêpes berbères au miel Crêpes berbères au miel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5df6309f6c5c8061508b3301032d10c1/Derivates/10a68d8d0eec75a25ac6ce5ff68d2c7eb7f52064.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sachet de levure boulangère sèche (9 g)
- 1000 g d'eau
- 400 g de semoule de blé dur
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- huile d'olive, pour la poêle
- miel liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 614 kJ / 145 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Harira
7 Std.
Pain marocain
3 godz. 40 min
Soupe à la coriandre
50min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Pizza lahmacun à la turque
1 godz.
Manaïches au zaatar
2 godz.
Pain marocain
2h 45min
Menu à petit prix - Gözleme, crêpes farcies aux herbes
1 godz. 50 min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4h 40min
Crêpes mille trous
1 godz. 10 min
Sfenj - donuts marocain
2h 45min
Tiramisu express
20 Min