Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sachet de levure boulangère sèche (9 g)
- 1000 g d'eau
- 400 g de semoule de blé dur
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- huile d'olive, pour la poêle
- miel liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 614 kJ / 145 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Harira
7 godz.
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
Pastilla au poulet
1h 10min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2 godz. 15 min
Pain marocain
3 Std. 40 Min
Soupe harira
40 min
Tiramisu express
20 min
Soupe à la coriandre
50min
Crêpes mille trous
1h 10min
Thé à la menthe
25min
Pizza lahmacun à la turque
1h