![Cupcakes à la framboise Cupcakes à la framboise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF0D35F0-AD1E-4D5A-9221-289308920AFB/Derivates/C933ECF0-E669-4FAD-8393-A9FBAA4D43B9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à cupcake
- 2 œufs
- 50 g de cassonade
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 100 g de beurre fondu
-
150
g de framboises fraîches
lub 150 g de framboises surgelées
La crème au mascarpone
- 40 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 100 g de mascarpone, très froid
-
10
framboises fraîches
lub 10 framboises surgelées, préalablement décongelées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1201 kJ / 288 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcakes au chocolat
12h
Layer cake
1h 45 min
Cupcakes aux confiseries à la fraise
1 Std. 15 Min
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55min
Cupcakes à la vanille
12h
Cupcakes trois couleurs
2 Std.
Cupcakes de la Saint-Valentin
50 Min
Cupcakes au citron
55min
Cupcakes chocolat-cacahuète
50 Min
Cupcakes à la vanille
1 Std.
Cupcake aux myrtilles
1 godz. 55 min
Génoise au chocolat
45min