Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de sel
- 2 c. à café de curcuma en poudre
- 1 bouquet de coriandre fraîche
- 1 bouquet de menthe fraîche
- 1 bouquet de persil plat frais
- 20 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1053 kJ / 269 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain pide (pain turc)
2h
Harira
7ωρ.
Harira (soupe marocaine au poulet)
55 min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 godz. 40 min
Pastilla au poulet
1 godz. 10 min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Pain libanais épicé
3h 30min
Pains au beurre d'herbes
1h
Pain marocain
2h 45min
Crêpes berbères au miel
1 godz. 20 min
Pains turcs
2h 15min
Msemen
40 min