![Pain marocain Pain marocain](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/480EDE24-3C44-4DD3-8322-B762FA6B7053/Derivates/6D680E61-048F-432E-B7C7-1F7DBC41DCBE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de sel
- 2 c. à café de curcuma en poudre
- 1 bouquet de coriandre fraîche
- 1 bouquet de menthe fraîche
- 1 bouquet de persil plat frais
- 20 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1053 kJ / 269 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sfenj - donuts marocain
2h 45min
Cornes de gazelle
1 godz.
Harira
7h
Pain indien (naan)
1h 50 min
Pain libanais épicé
3h 30min
Chapati
1 godz. 10 min
Pain marocain
2h 45min
Pain pide (pain turc)
2ч.
Fatayers aux épinards
2h 5min
Brioches fourrées au praliné
2h 45min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55 min