Urządzenia i Akcesoria
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Sesam geschält25 g
-
Thymian, getrocknet1 TL
-
Majoran, getrocknet½ TL
-
Sumach1 TL
-
Schalotte halbiert1
-
Rotweinessig50 g
-
Zitronensaft20 g
-
Wasser1100 g
-
Grenadinesirup20 g
-
Salz1 ¾ TL
-
Pfeffer3 Prisen
-
Olivenöl50 g
-
Rote Bete jung, mit Schale400 g
-
Bulgur grob150 g
-
Lorbeerblatt, getrocknet1
-
Zimt1 Prise
-
Kichererbsen (400 g), abgetropft1 Dose
-
Mini-Römersalate quer in ca. 2 cm breite Streifen2
-
Schafskäse cremig, zerbröselt200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
2411 kJ /
575 kcal
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 min
Winterlicher Quinoasalat
40 min
Quinoasalat mit Granatapfel und Kürbis
1 godz.
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30 min
Papaya-Linsen-Salat
25 min
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35 min
Orient-Kartoffelsalat
1 godz. 20 min
Kichererbsen-Feta-Salat mit Datteldressing
40 min
Rotkohl-Bulgur-Salat
35 min
Couscous-Tahin-Bowl
35 min
Quinoa-Tabouleh
40 min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15 min