Tarka Dal

Tarka Dal

4.0 87 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 5 min
6 Portionen

Składniki

  • Mungobohnen, getrocknet, gesplittet
    250 g
  • Wasser und etwas mehr zum Einweichen der Bohnen
    700 g
  • Knoblauchzehen fein geschnitten
    6
  • Pflanzenöl
    1 TL
  • Kreuzkümmelsamen
    1 TL
  • Ghee (siehe Tipp)
    40 g
  • Zwiebeln geviertelt
    70 g
  • Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)
    15 g
  • grüne Chilischoten, frisch halbiert, nach Wunsch entkernt
    1 - 2
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • Garam Masala (siehe Tipp)
    2 TL
  • Salz
    1 TL
  • Koriander frisch, abgezupft, zerkleinert, zum Garnieren
    6 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 211 kcal / 884 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...