Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- Butter zum Einfetten
- 5 Eier
- 150 g Zucker
- 220 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 15 g Kakao
- 1 Prise Salz
Johannisbeercreme und Fertigstellung
- 60 g Popcorn, salzig
- 200 g Milch
- 200 g rotes Johannisbeergelee
- 20 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g rote Johannisbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1276 kJ / 305 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weihnachtliche Opernschnitte
1 Std. 50 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Aprikosen-Bienenstich
5 Std.
Kloster-Cremetorte
12h
Profiteroles-Erdbeer-Torte
12h
Pfirsich-Biskuitrolle
2 Std. 10 Min
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5 Std. 30 Min
Vanille-Buttercreme-Torte
7h
Schokoladen-Himbeer-Torte
5 Std. 30 Min
Kaffee-Schoko-Kuchen
7h
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Berliner
2 Std. 45 Min