Johannisbeerkranz
TM5 TM6

Johannisbeerkranz

3.4 (8 ocen)

Składniki

Biskuit

  • Butter zum Einfetten
  • 5 Eier
  • 150 g Zucker
  • 220 g Mehl
  • 1 TL Backpulver
  • 15 g Kakao
  • 1 Prise Salz

Johannisbeercreme und Fertigstellung

  • 60 g Popcorn, salzig
  • 200 g Milch
  • 200 g rotes Johannisbeergelee
  • 20 g Zucker
  • 1 Prise Salz
  • 1 Pck. Vanillepuddingpulver
  • 250 g Butter, weich, in Stücken
  • 200 g rote Johannisbeeren

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1276 kJ / 305 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy