Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen
TM5 TM6

Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen

3.1 (25 ocen)

Składniki

Kuchen

  • 150 g Nougat, mit Mandeln, in Stücken
  • 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 35 g Zucker
  • 120 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
  • 30 g Weinbrand
  • 24 Löffelbiskuits
  • 250 g Milch

Glasur

  • 75 g Sahne
  • 75 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
  • 35 g Butter
  • 1 TL Kakao zum Bestäuben

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2127 kJ / 509 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
38 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy