Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 60 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet
- 40 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 2 Eier (Kl. M)
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 4 Blätter weiße Gelatine
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 50 g Zucker
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Quark, 40% Fett
- 450 g Blaubeerkonfitüre
- 200 g Blaubeeren
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1805 kJ / 431 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13h
Erdbeertorte
4u.
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 Std. 15 Min
Orangen-Aprikosen-Torte
3h 30min
Käse-Sahne-Traum
12h
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3hod.
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10 Std.
Schokoladen-Himbeer-Torte
5h 30min
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Kaffee-Schoko-Kuchen
7h
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Nuss-Schoko-Torte
9 Std. 30 Min