Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Butter-Teig
- 300 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
Ei-Teig
- 250 g Mehl
- 1 Eigelb
- ½ TL Salz
- 100 g Wasser, sehr kalt (Eiswasser)
Füllung und Fertigstellung
- 5 Eier
- 80 g Milch
- 100 g Zuckerrübensirup (z.B. von Grafschafter)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 796 kJ / 190 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronenschnecken
4h 30min
Teigtaschen mit Sauerkraut und Fisch
2 godz. 30 min
Weihnachtliche Opernschnitte
1 godz. 50 min
Sandtropfen
3 Std. 40 Min
Babas au citron
1 godz. 30 min
Schokoladen-Himbeer-Torte
5h 30min
Cool Lemon
5min
Erdbeer-Macarons
26 godz.
Schoko-Amarena-Eis
10 Std. 30 Min
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1h 20min
Argentinische Alfajores (Mürbteigkekse)
1h
Quarkbällchen (Nautzen)
45min