Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Butter-Teig
- 300 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
Ei-Teig
- 250 g Mehl
- 1 Eigelb
- ½ TL Salz
- 100 g Wasser, sehr kalt (Eiswasser)
Füllung und Fertigstellung
- 5 Eier
- 80 g Milch
- 100 g Zuckerrübensirup (z.B. von Grafschafter)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 796 kJ / 190 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche
9 Std. 30 Min
Schokoladen-Bourbons
45 Min
Yorkshirepudding mit Birnen-Bohnen-und-Speck-Salat
1小时
Babas au citron
1 Std. 30 Min
Fisch im Päckchen
1 Std. 10 Min
Süße Briouats
35min
Ale Brötchen
1hod. 40min
B52
1小时
Tomatensuppe mit Hähnchen
45 Min
Erdbeer-Blanc-Manger
13h
Schoggi-Halbkugeln mit Himbeerherz
17 godz.
Blätterteig, schnell
2 Std.