Urządzenia i Akcesoria
Chinesische Törtchen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
24 Stück
Składniki
Butter-Teig
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten300 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
Ei-Teig
-
Mehl250 g
-
Eigelb1
-
Salz½ TL
-
Wasser sehr kalt (Eiswasser)100 g
Füllung und Fertigstellung
-
Eier5
-
Milch80 g
-
Zuckerrübensirup (z.B. von Grafschafter)100 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
796 kJ /
190 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Teegebäck
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Leo-Cookies
3 godz.
Mango-Kokos-Mochis
40 min
Macadamia-Cookies
35 min
Blueberry-Cobbler
50 min
Vanillering
4 godz.
Orangen-Aprikosen-Torte
3 godz. 30 min
Spiegelei-Nester
1 godz. 20 min
Weißer Nougat
49 godz.
Tropische Orangentorte
2 godz. 40 min
Mini-Fladenbrote
2 godz. 20 min
Brot-Pralinen
1 godz. 15 min
Gulaschsuppe im Brot
2 godz.