Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 6 Eier (Kl. M)
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 180 g Mehl
- 50 g Butter, flüssig, zimmerwarm
Füllung und Fertigstellung
- 50 g Zucker
- 3 - 4 Orangen, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, 250 g Saft ausgepresst
- 20 g Limettensaft
- 200 g Aprikosenkonfitüre
- 200 g Aprikosen, getrocknet, entsteint (Softaprikosen), gewürfelt
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 60 g Orangenlikör
- 100 g Puderzucker
- 350 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1784 kJ / 426 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Haselnusstorte
3h 15min
Schoko-Orangen-Brownies
2j 30 menit
Früchtekuchen-Torte
7 Std.
Tropische Orangentorte
2h 40 min
Italienische Obsttorte
3h 15min
Schokoladentorte
4 Std.
Apfel-Brombeer-Tarte
1h 55min
Bananen-Schoko-Mousse-Kuchen
26 Std.
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6h 30 min
Himmlisches Manna
2j
Allrounder-Torte
1j 30 menit
Brownie-Käsekuchen
2j