Urządzenia i Akcesoria
Pfeffernüsse mit Guss
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
50 Stück
Składniki
Knetteig
-
Zitronat z.B. von Dr. Oetker25 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten250 g
-
Backpulver z.B. Backin von Dr. Oetker1 ½ gestr. TL
-
Zucker160 g
-
Zitronenschale z.B. Finesse von Dr. Oetker1 Pck.
-
Salz1 Prise
-
Ei1
-
Ingwer, gemahlen1 Msp.
-
Kardamom, gemahlen1 Msp.
-
Gewürznelken gemahlen1 Msp.
-
Piment, gemahlen1 Msp.
-
weißer Pfeffer, gemahlen1 Msp.
-
Milch3 ½ EL
-
Mandeln, gemahlen z.B. von Dr. Oetker25 g
Guss und Fertigstellung
-
Zucker175 g
-
Wasser, heiß2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
217 kJ /
52 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sandtropfen
3 Std. 40 Min
Kokosmakronen
50 Min
Schwarz-Weiß-Gebäck
2 Std. 15 Min
Heidesand
2 Std. 50 Min
Schwarz-Weiß-Gebäck
2 Std. 30 Min
Bethmännchen
9 Std. 30 Min
Pfeffernüsse
1 Std.
Husarenkrapfen
1 Std. 50 Min
Würzige Printen
1 Std.
Gewürzspekulatius
1 Std. 40 Min
Haselnussmakronen
50 Min
Zartes Mandelgebäck
10 Std.