Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Knetteig
- 25 g Zitronat, z.B. von Dr. Oetker
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 160 g Zucker
- 1 Pck. Zitronenschale, z.B. Finesse von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 1 Msp. Ingwer, gemahlen
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 1 Msp. Gewürznelken, gemahlen
- 1 Msp. Piment, gemahlen
- 1 Msp. weißer Pfeffer, gemahlen
- 3 ½ EL Milch
- 25 g Mandeln, gemahlen, z.B. von Dr. Oetker
Guss und Fertigstellung
- 175 g Zucker
- 2 EL Wasser, heiß
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 217 kJ / 52 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 1 g