Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kuchen
- 70 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 150 g brauner Zucker
- ½ Vanilleschote
- 1 TL Zimt
- ½ TL Muskat
- ½ TL Gewürznelke
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Eier
- 120 g Milch
- 300 g Mehl
- 2 gestr. TL Backpulver
- 50 g Rosinen
- 30 g Mandelstifte
Schnelle Buttercreme und Fertigstellung
- 240 g Puderzucker
- 300 g Butter, Zimmertemperatur, in Stücken
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Schmand
- 6 EL Mandellikör (z.B. Amarretto)
- 150 g Kirschkonfitüre, glattgerührt
- 25 g Pistazien, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2015 kJ / 482 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honigkuchen
1j
Schoko-Orangen-Brownies
2j 30 menit
Aprikosen-Bienenstich
5h
Kloster-Cremetorte
12 Std.
Buttermilch-Brownies mit Haselnuss-Karamell-Creme
2j
Orangen-Aprikosen-Torte
3h 30min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2j
Panamatorte
2j 30 menit
Banana-Cream-Pie
2j
Bananen-Schoko-Mousse-Kuchen
26 Std.
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6h 30 min
Himmlisches Manna
2j