Kloster-Cremetorte
TM6 TM5

Kloster-Cremetorte

3.8 (20 ocen)

Składniki

Eierlikörcreme

  • 8 Eigelb
  • 200 g Zucker
  • 250 g Sahne
  • 250 g weißer Rum
  • 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 20 g Speisestärke
  • 150 g Milch
  • 1 Prise Natron
  • 30 g Butter

Biskuit und Fertigstellung

  • 250 g Pecannüsse und etwas mehr zum Dekorieren
    lub 250 g Walnusshälften und etwas mehr zum Dekorieren
  • 5 Eier, getrennt
  • 220 g Zucker
  • 120 g Mehl
  • 2 TL Backpulver
  • 250 g Pecannüsse
    lub 250 g Walnusshälften
  • 400 g Ananasstücke, aus der Dose, abgetropft

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2445 kJ / 584 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
33 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy