Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 5 Eier
- 515 g Wasser
- 15 g Olivenöl
- 70 g Bergkäse, in Stücken
- 250 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Stücken
- 2 TL Salz
- ½ Bund Schnittlauch, frisch
- 300 g Spinat, frisch, grob geschnitten
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 100 g Frischkäse
- 40 g Butter, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1902 kJ / 454 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45min
Bärlauch-Gnocchi
1 Std. 15 Min
Gebackene Speckknödel
50min
Tiroler Kasnock’n
1 Std.
Ehenbichler Festtagskuchen (Nussschnitten)
4h 30min
Germknödel mit Wildkräutern und Paradeisragout
1 Std. 25 Min
Crostini "Tricolore"
35min
Gebackene Forellenknödel mit Krendip
1 Std.
Handsemmerl
10 Std. 55 Min
Almkäsesuppe
25 Min
Mini-Calzoni mit Schinken und Zucchini
1h 45min
Pikante Germknödel mit Käsefülle und Kürbiskernbutter
1 Std. 25 Min