Urządzenia i Akcesoria
Gebackenes Eis unter der Baiserhaube
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portionen
Składniki
Biskuit
-
Butter zum Einfetten
-
Eier3
-
Zucker75 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Mehl80 g
-
Kakao20 g
-
Milch1 EL
-
Salz1 Prise
Belag und Fertigstellung
-
Zucker175 g
-
Eiweiß zimmerwarm4
-
Zitronensaft1 TL
-
Vanilleeis (siehe Tipp)6 Kugeln
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
1603 kJ /
383 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kirsch-Baiser-Tarte
2 Std. 15 Min
Eton Mess
4 Std. 20 Min
Baiserbäume
3 Std. 20 Min
Andis Schokoladenkuchen
2 Std.
Frühlingstorte mit Radieschencreme
1 Std. 15 Min
Halva-Karamell-Happen
6 Std.
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6 Std. 30 Min
Eisgugelhupfe mit Baiser und Johannisbeeren
2 Std. 25 Min
Charlotte Russe
3 Std.
Kokos-Karamell-Käsekuchen
3 Std. 30 Min
Brombeer-Tannenhonig-Softeis
12 Std.
Gulaschsuppe im Brot
2 Std.