Gebackenes Eis unter der Baiserhaube
TM6 TM5

Gebackenes Eis unter der Baiserhaube

3.7 (42 oceny)

Składniki

Biskuit

  • Butter zum Einfetten
  • 3 Eier
  • 75 g Zucker
  • 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 80 g Mehl
  • 20 g Kakao
  • 1 EL Milch
  • 1 Prise Salz

Belag und Fertigstellung

  • 175 g Zucker
  • 4 Eiweiß, zimmerwarm
  • 1 TL Zitronensaft
  • 6 Kugeln Vanilleeis (siehe Tipp)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1603 kJ / 383 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
64 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy