Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß
- 150 g Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bearbeiten
Quellstück
- 60 g Paniermehl
- 90 g Wasser
Hauptteig
- 270 g Buttermilch, kalt
- 5 g frische Hefe
- 450 g Weizenmehl Type 550
- 2 ½ TL Salz (10 g)
- 10 g Honig
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- Öl zum Einfetten
- 1 TL Kümmel, ganz
- 100 g Schinkenwürfel, roh (z. B. Tiroler Schinken)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 719 kJ / 172 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doppelbocker aus dem Topf
3hod.
Bergisches Urbrot
17 godz.
Bauernbrot
2h 20 min
Weinknorzen (Weinreben)
17 Std. 35 Min
Dunkles Landbrot
4u.
Röggelchen für Halven Hahn
1小时 35 分钟
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Schweizer Bauernbrot
7h
Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel
5h 45min
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20 min
Baguette Rustica
4h 20min