冬菇玉米湯、山藥茶碗蒸&梅干蒸冬瓜

冬菇玉米湯、山藥茶碗蒸&梅干蒸冬瓜

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 人份

Składniki

梅干蒸冬瓜
  • 冬瓜 ,切片(厚約0.3公分)
    300 克
  • ,切段
    15 克
  • ,切塊
    15 克
  • 梅干菜乾 ,以清水略為沖洗
    15 克
  • 香油
    20 克
  • 乾香菇 ,泡軟、切丁
    15 克
  • 五香豆干 ,切丁
    100 克
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 素蠔油
    15 克
山藥茶碗蒸
  • 新鮮山藥 ,去皮、切塊(約4公分)
    250 克
冬菇玉米湯
  • 冬菇 (約6朵),泡軟後切條
    30 克
  • 牛蒡 ,去皮,切斜片
    150 克
  • 玉米 (約2枝),切段(約3公分)
    300 克
  • 紅蘿蔔 ,去皮、切滾刀塊
    70 克
  • 900 克
    900 克 高湯
  • 新鮮香菇 ,切片
    20 克
  • 玉米筍 ,切斜片
    20 克
  • 豌豆莢 ,去蒂頭,切段
    20 克
  • 香菇醬油
    15 克
  • 新鮮香菜 ,只取葉子
    10 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 303.8 kcal / 1271.2 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 41.3 g
Błonnik 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...