Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g lulas limpas com tentáculos
- 120 g bacon em cubos
- 270 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 170 g tomate maduro
- 5 g salsa
- 35 g azeite
- 65 g vinho branco
- 10 g pão ralado
- 120 g pimento verde cortado em pedaços
- 390 g tomate pelado
- 200 g água
- 1 folha de louro
- 1 c. sopa de paprika
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- ½ c. chá de piripíri
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1206 kJ / 289 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bochechas de porco
9 Std. 10 Min
Lulas guisadas
50 min
Bacalhau à Brás
25 min
Choquinhos à Bulhão Pato
30 min
Massada de peixe
55 min
Carne de porco à alentejana
2h 30min
Lulas recheadas com camarão, batata e cenoura
1 godz. 10 min
Arroz de polvo
1h 15min
Choquinhos salteados com batata a murro
1h
Polvo à lagareiro
1 godz. 30 min
Pipis
1h
Amêijoas à Bulhão Pato
2h 40min