Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 800 g espinafres descongelados, bem espremidos
- 1 ½ c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- Noz-moscada q.b.
- 250 g queijo ricota esfarelado
- 500 g atum em lata escorrido
- 1500 g leite
- 80 g manteiga
- 150 g farinha
- 500 g placas de lasanha frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3062 kJ / 733 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasanha
1 Std. 10 Min
Bacalhau à comadre
1 Std. 10 Min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Empadão de brócolos com peixe
1u. 35min
Lasanha
50 Min
Empadão de peixe
1 Std.
Canelones de salmão
1 Std.
Bacalhau com espinafres e cenoura
50 Min
Lasanha de frango e espinafres
1h 40min
Lasanha de atum
1 Std.
Fofo de peixe
1 Std. 10 Min
Gratinado de salmão e legumes
50 Min