![Blinis Blinis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0997b290-1f08-44fe-9e41-a7bea46e9cc2/Derivates/78f421ba-0f69-4dd7-b7f9-0a9dff771174.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait
- ¾ c. à café de levure boulangère sèche
- 1 pincée de sucre
- 15 g de beurre, mou
- 1 carotte jaune
-
35
g de farine de sarrasin
lub 35 g de farine bise - 55 g de farine
- 40 g de crème acidulée, toutes sortes
- ½ c. à café de sel, et une prise pour le blanc d'oeuf
- 2 c. à soupe de saindoux, pour rôtir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 949 kJ / 228 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 15 g