Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait
- ¾ c. à café de levure boulangère sèche
- 1 pincée de sucre
- 15 g de beurre, mou
- 1 carotte jaune
-
35
g de farine de sarrasin
lub 35 g de farine bise - 55 g de farine
- 40 g de crème acidulée, toutes sortes
- ½ c. à café de sel, et une prise pour le blanc d'oeuf
- 2 c. à soupe de saindoux, pour rôtir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 949 kJ / 228 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Salade de choux rouges et pommes avec feta croustillante et pesto d'herbes
30min
Sabayon
15min
Quiche aux poireaux
1h 45min
Sorbet aux fraises sur mousse de basilic
5h
Crème fouettée
10min
Soupe miso aux légumes
40min
Chutney d'oignon rouge
24h
Gaspacho
1h 15min
Barres énergétiques aux céréales et fruits secs
2h 30min
Daiquiri aux fraises
10min
Tarte meringuée au citron
2h 30min
Velouté courge-coco
45min