Blinis

Blinis

4.9 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 100 g de lait
  • ¾ c. à café de levure boulangère sèche
  • 1 pincée de sucre
  • 15 g de beurre mou
  • 1 carotte jaune
  • 35 g de farine de sarrasin
    35 g de farine bise
  • 55 g de farine
  • 40 g de crème acidulée, toutes sortes
  • ½ c. à café de sel et une prise pour le blanc d'oeuf
  • 2 c. à soupe de saindoux pour rôtir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 228 kcal / 949 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...