Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g plain flour
- 2 Tbsp olive oil, plus extra for greasing
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 150 g water
- 100 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 4 Tbsp fresh parsley, leaves only
- 100 g rainbow chard, stems removed, leaves sliced
- extra virgin olive oil, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 22 pieces
- Kalorie
- 6230 kJ / 1479 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 234 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 godz. 30 min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Onion soup
1h 10 min
Crusty Spelt Bread
2h 20 min
Greek Appetiser Tart
1 godz. 30 min
Pistachio and Almond Filo Coil
1h 15min
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40 min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40 min
Buckwheat Crêpes
30 min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1h 40 min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45min
Spelt and Buckwheat Bread
1h 55min