豉椒雞丁
TM5 TM6

豉椒雞丁

1.0 (1 ocena)

Składniki

  • 30 克 蒜頭
  • 30 克 紅蔥頭
  • 20 克 油
  • 100 克 豆豉醬 (自製)
  • 30 克 紹興酒
  • 600 克 帶皮帶骨雞腿肉 ,切塊(約4公分),先以滾水川燙
  • 50 克 紅蘿蔔 ,去皮,切片
  • 10 克 新鮮紅辣椒 (小型),略拍扁 (opcjonalnie)
  • 50 克 綠蘆筍 ,切段
    lub 50 克 豌豆莢
  • 10 克 蔥 ,切蔥花

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1919.6 kJ / 459.3 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
33.4 g
Tłuszcz nasycony
144.5 g
Błonnik
4.1 g
Sód
165.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy