Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp black mustard seeds
- 7 - 8 fresh curry leaves
- 2 tbsp coriander seeds
- 1 tsp fenugreek seeds
- 2 tbsp coconut oil
- 2 garlic cloves
- 5 - 10 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 1 carrot, cut into pieces (2 cm)
- 5 fresh tomatoes (approx. 560 g), cut into quarters and deseeded
- 1 tsp asafoetida (see Tips)
- 1 tsp salt
- 2 tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 3537 kJ / 842 kcal
- Białko
- 19.29 g
- Węglowodany
- 57.76 g
- Tłuszcz
- 52.24 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.5 g
- Błonnik
- 50.87 g
- Sód
- 4750.1 mg
Alternatywne przepisy
Red onion relish
50min
Tomato ketchup
1h 10min
Madras curry powder
15min
Besan ki burfi
5h 5 min
Hazelnut dukkah with fennel
50min
Mango, ginger and chilli chutney
25 godz. 10 min
Everyday Indian curry paste
30 min
Garam masala powder
5min
Brinjal (eggplant pickle)
1h 30min
Curry powder
10min
Spicy peach and mango chutney
45 min
Sweet chilli sauce
1h 5min