Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp black mustard seeds
- 7 - 8 fresh curry leaves
- 2 tbsp coriander seeds
- 1 tsp fenugreek seeds
- 2 tbsp coconut oil
- 2 garlic cloves
- 5 - 10 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 1 carrot, cut into pieces (2 cm)
- 5 fresh tomatoes (approx. 560 g), cut into quarters and deseeded
- 1 tsp asafoetida (see Tips)
- 1 tsp salt
- 2 tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 3537 kJ / 842 kcal
- Białko
- 19.29 g
- Węglowodany
- 57.76 g
- Tłuszcz
- 52.24 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.5 g
- Błonnik
- 50.87 g
- Sód
- 4750.1 mg
Alternatywne przepisy
Fresh coconut chutney
10 Min
Plum sauce
55 min
Date and tamarind chutney
8 Std. 50 Min
Chaat masala
10 Min
Tamarind chutney
5 Min
Madras curry powder
15 min
Everyday Indian curry paste
30min
Bombay aloo
40min
Lemon rasam
40min
Mango, ginger and chilli chutney
25 godz. 10 min
Brinjal (eggplant pickle)
1 Std. 30 Min
Citrus marmalade
2h 20 min