![Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6B8D8E3B-B4C2-43AE-B404-1D179BF2E134/Derivates/7C285657-DF38-4932-9783-2D15B8C6DFA8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Parmesan, in Stücken
- 3 Knoblauchzehen
- 150 g Oliven, entsteint
- 50 g Paniermehl
- 500 g Tomaten, in Scheiben
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 4 Fischfilets, z.B. Kabeljau oder Viktoriabarsch (600-700 g)
- 1 - 2 EL Zitronensaft
- Pfeffer zum Würzen
- 6 Stängel Thymian, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2113 kJ / 505 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Lachs-Lasagne
1 Std. 30 Min
Saltimbocca vom Kabeljau mit Fenchel-Kartoffelpüree
50 Min
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2h 20min
Gegrillter Lachs mit Currysalz
30 min
Fisch-Piccata
1 Std.
Tagine mit Seeteufel
1 Std.
Lachs-Spinat-Cannelloni
1 godz. 15 min
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40 min
Lachs mit Spinathaube auf Tomatensugo
45 min
Lachs-Spinat-Lasagne
1 Std. 50 Min
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1 Std.
Fisch mit Olivenbröselkruste
1 Std. 5 Min