Gazpacho alle fragole e mandorle

Gazpacho alle fragole e mandorle

5.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 400 g di pomodori freschi senza semi, a pezzi
  • 300 g di fragole
  • 20 - 30 g di peperone rosso
  • 15 g di cipolla rossa
  • 30 - 40 g di cetriolo a pezzi
  • 70 g di pane raffermo
  • 20 g di aceto balsamico
  • ½ - 1 cucchiaio raso di sale
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di cubetti di ghiaccio
  • mandorle tostate non salate (vedere consigli)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3.3 g
Kalorie 740.5 kJ / 177 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...