Gazpacho di barbabietola con formaggio di capra e noci

Gazpacho di barbabietola con formaggio di capra e noci

3.5 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porzioni

Składniki

Gaspacho
  • 150 g di barbabietola sbucciata, a pezzi
  • 80 g di mela Granny Smith (½ mela circa)
  • 10 g di scalogno
  • 1 gambo di cerfoglio fresco
  • 15 g di succo di limone
  • 130 g di yogurt greco
  • 50 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe di Sichuan
Mousse
  • 100 g di panna (30-40% di grassi) fredda
  • 80 g di formaggio di capra freddo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe di Sichuan
  • 6 gherigli di noci tritati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 2.7 g
Kalorie 536 kJ / 129 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...