Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g owoców jagodowych, świeżych
lub 300 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 4 żółtka
- 60 - 80 g ksylitolu (patrz wskazówka)
- 2 łyżki likieru jajecznego (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 611.1 kJ / 146 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kawowy crème brûlée
2h 45min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45min
Pomarańczowy krem angielski
2h 30min
Pudding ryżowy z wodą różaną, pistacjami i granatem
55 Min
Pomarańczowe zabajone
15 Min
Krem z białej czekolady i wody różanej
8h 15min
Korzenny crème brulée
3 Std. 30 Min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1h 40 min.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Sos waniliowy
10 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2h 40 min.
Kogel-mogel
5 min