Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g żelatyny w proszku
- 215 g wody
- 300 g cukru
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 165 g syropu glukozowego
- 100 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 10 g oleju
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 11926.5 kJ / 2850.5 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 490.5 g
- Tłuszcz
- 116.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 66.3 g
- Błonnik
- 37.2 g
- Sód
- 160.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort walentynkowy
7 godz. 20 min
Tort kawowy
2h 10 min
Pływające wyspy
45 Min
Tort waniliowo-migdałowy
3h
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3h 15min
Biszkopt
1 godz. 50 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Tort Marysieńka
9 godz. 30 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2h 10 min
Masa maślana
5min
Polewa czekoladowa
10min