Urządzenia i Akcesoria
Kaisersemmeln
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 15 godz. 45 min
12 Stück
Składniki
Poolish
-
Wasser100 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Weizenmehl Type 550 oder 700100 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
frische Hefe10 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten400 g
-
Gerstenbackmalz (siehe Tipp)3 TL
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Butter20 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
684 kJ /
163 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Toastbrot
16 godz.
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Speck-Käse-Stangerl
14 godz. 45 min
Frühstückskipferl
17 godz. 15 min
Weißbrot
15 godz.
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14 godz.
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Knusperspitze
5 godz. 30 min