![Kaisersemmeln Kaisersemmeln](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7185ebc0-71b1-4d33-96da-984ff3758509/Derivates/ec05dc39-35b0-4bac-bf09-6b36d25c2ae9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 100 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g frische Hefe
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 TL Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 20 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 684 kJ / 163 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Toastbrot
16 Std.
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Apfel-Weizensauerteig
48h 20 min
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Knusperspitze
5h 30min
Weißbrot
15 Std.
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Buttermilchbrot
18 Std.
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min