Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 100 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g frische Hefe
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 TL Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 20 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 684 kJ / 163 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Frühstückskipferl
17h 15 min
Toastbrot
16hod.
Knusperspitze
5 Std. 30 Min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Wachauer Laberl
15u. 20min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14h
Apfel-Weizensauerteig
48 Std. 20 Min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Buttermilchbrot
18h