Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 135 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 6 Eier (Größe M)
- 85 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 3 EL Mineralwasser mit Kohlensäure
- 1 TL Backpulver
- 55 g Maisstärke
- 550 - 650 g frische Erdbeeren, halbiert
- 150 g Wasser
- 30 g Holunderblütensirup (siehe Variante)
- 1 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst
- 3 EL Erdbeermarmelade
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 638 kJ / 152 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Weinteig
1 godz. 15 min
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min
Rhabarberkuchen mit Streuseln
1hod. 30min
Rhabarber-Streuselkuchen
1 godz. 10 min
Rhabarberkuchen
50 Min
Erdbeermarmelade
25 Min
Erdbeer-Rhabarber-Torte mit Schokoladenbiskuit und Mascarpone-Topfencreme
4hod. 30min
NomNom-Roulade
2 godz. 15 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1 godz.
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min