![Mohnflesserl Mohnflesserl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cdc7777e-4e46-4a46-ad4f-add2752e3627/Derivates/cf80f271-fe66-44e2-9a5a-03006ca5ef35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g Wasser, kalt
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 150 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bestreichen und zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 360 g Weizenmehl Type 550 oder 700
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
lub 10 g Honig - 10 g Butter
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Mohn zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 863 kJ / 206 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knusperspitze
5h 30min
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Buttermilchbrot
18h
Kaisersemmeln
15h 45min
Sauerteigpulver
24 godz. 10 min
Speck-Käse-Stangerl
14 Std. 45 Min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Gewürz-Zwillinge
16h 30min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14h
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Bauernbrot
16h 15min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min