Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g Wasser, kalt
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 150 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bestreichen und zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 360 g Weizenmehl Type 550 oder 700
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
lub 10 g Honig - 10 g Butter
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Mohn zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 863 kJ / 206 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Speck-Käse-Stangerl
14 godz. 45 min
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10 min
Knusperspitze
5h 30min
Dinkelsemmerl
14h 30min
Dinkelweckerl
23h 40min
Wachauer Laberl
15h 20min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14h
Kaisersemmeln
15h 45min
Brioche Kipferl
2h 10min
Gewürz-Zwillinge
16 godz. 30 min
Buttermilchbrot
18 godz.