Urządzenia i Akcesoria
Mandelecken (Nussecken)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
72 Stück
Składniki
Teigboden
-
Zucker100 g
-
Weizenmehl, glatt350 g
-
Butter kalt, in Stücken200 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
Belag und Fertigstellung
-
Mandeln450 g
-
Butter in Stücken180 g
-
Zucker150 g
-
Schlagobers40 g
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Marillenmarmelade falls gewünscht mit etwas Rum verrührt4 EL
-
dunkle Schokolade in Stücken200 g
-
Kokosfett (opcjonalnie)1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
508 kJ /
121 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Getunkte Haferflockenkekse
2h 10min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Eisweintascherl
1h 20min
Elisenlebkuchen
2h 40min
Gedrehter Mandelkranz
2h 20min
Schwarzer Weichselkuchen
1h 30min
Hausfreunde
50min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min
Linzer Augen
2h 10min
Bienenstich-Taler
2h 20min
Husarenkrapferl
1h
Florentiner mit Mürbteig
1h 20min