Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teigboden
- 100 g Zucker
- 350 g Weizenmehl, glatt
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 450 g Mandeln
- 180 g Butter, in Stücken
- 150 g Zucker
- 40 g Schlagobers
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 4 EL Marillenmarmelade, falls gewünscht mit etwas Rum verrührt
- 200 g dunkle Schokolade, in Stücken
- 1 TL Kokosfett (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 508 kJ / 121 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Florentiner mit Mürbteig
1h 20 min
Amarettini Schoko-Knusperli
3h
Getunkte Haferflockenkekse
2h 10min
Nussecken
4h
Tiramisu Torte
6 Std. 40 Min
Linzerkipferl
1h 50 min
Mokka-Nuss-Stangerl
2 godz. 25 min
Orangen-Sauerrahm-Torte
5h 30min
Waldviertler Mohnschnitten
2h
Schwarzer Weichselkuchen
1h 30min
Eierlikörkuchen
1h 10min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min