Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teigboden
- 100 g Zucker
- 350 g Weizenmehl, glatt
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 450 g Mandeln
- 180 g Butter, in Stücken
- 150 g Zucker
- 40 g Schlagobers
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 4 EL Marillenmarmelade, falls gewünscht mit etwas Rum verrührt
- 200 g dunkle Schokolade, in Stücken
- 1 TL Kokosfett (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 508 kJ / 121 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hausfreunde
50 min
Brabanter Knöpfe
1 godz. 30 min
Elisenlebkuchen
2h 40min
Nussecken
4 Std.
Amarettini Schoko-Knusperli
3 Std.
Mokka-Nuss-Stangerl
2hod. 25min
Getunkte Haferflockenkekse
2 godz. 10 min
Florentiner mit Mürbteig
1h 20 min
Schwarzer Weichselkuchen
1 godz. 30 min
Topfentorte mit Streusel
1h 55min
Schneller Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min