Urządzenia i Akcesoria
Knusperspitze
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz. 30 min
10 Stück
Składniki
Kochstück
-
Weizenkörner30 g
-
Roggenkörner30 g
-
Brotbrösel (siehe Tipp)20 g
-
Leinsamen25 g
-
Sesam20 g
-
Haferflocken40 g
-
Wasser300 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt und etwas mehr zum Bearbeiten und Bestreichen100 g
-
frische Hefe10 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bemehlen340 g
-
10 g HonigGerstenbackmalz (siehe Tipp)10 g
-
Butter kalt10 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Sesam zum Bestreuen4 EL
-
grobes Salz (opcjonalnie) zum Bestreuen1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
874 kJ /
209 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Lesachtaler Hausbrot
30 godz. 30 min
Speck-Käse-Stangerl
14 godz. 45 min
Müsliweckerl
15 godz. 30 min
Erdäpfelpolster
14 godz. 40 min
Vinschgerl
14 godz.
Gewürz-Zwillinge
16 godz. 30 min
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Vollkornspitze
24 godz.
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14 godz.
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min