Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kochstück
- 30 g Weizenkörner
- 30 g Roggenkörner
- 20 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 25 g Leinsamen
- 20 g Sesam
- 40 g Haferflocken
- 300 g Wasser
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 100 g Wasser, kalt und etwas mehr zum Bearbeiten und Bestreichen
- 10 g frische Hefe
- 340 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bemehlen
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
lub 10 g Honig - 10 g Butter, kalt
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 4 EL Sesam zum Bestreuen
- 1 EL grobes Salz zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vollkornspitze
24h
Erdäpfelpolster
14小时 40 分钟
Speck-Käse-Stangerl
14 Std. 45 Min
Dinkelsemmerl
14h 30min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Mohnflesserl
14h 30min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14h
Kaisersemmeln
15hod. 45min
Müsliweckerl
15h 30 min
Gewürz-Zwillinge
16 Std. 30 Min
Buttermilchbrot
18 Std.