Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Haselnussnougat, gekühlt
- 30 g Mandeln, ungeschält
- 200 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 100 g Staubzucker
- 1 Päckchen Vanillezucker (ca. 2 TL)
-
20
g Orangenlikör (z. B. Cointreau)
lub 20 g Orangensaft - 500 g Wasser
- 1 Becher Schokoglasur, dunkel oder weiß (z. B. Dr. Oetker), Alufolie verschlossen, Kunststoffdeckel entfernt!
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 20 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linzerkipferl
1hod. 50min
Elisenlebkuchen
2h 40min
Marzipanwölkchen
25 min
Husarenkrapferl
1h
Omas Hausfreunde
45min
Weinkekse
1 Std. 30 Min
Brabanter Knöpfe
1 Std. 30 Min
Rumkugeln von Dr. Oetker
30min
Florentiner mit Mürbteig
1h 20min
Amarettini Schoko-Knusperli
3h
Nusstorte mit Buttercreme
17 Std.
Rumschnitten
50 Min