Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g Wasser, kalt
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 100 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g frische Hefe
- 60 g Zucker
- 350 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 936 kJ / 224 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toastbrot
16u.
Knusperspitze
5h 30min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Milchbrötchen
4u.
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Dinkel-Honig-Ringe
17 Std. 40 Min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14u.
Kaisersemmeln
15 Std. 45 Min
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Brioche Kipferl
2小时 10 分钟