![Frühstückskipferl Frühstückskipferl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/66593cf3-3319-4a83-8160-560a13284b12/Derivates/84007566-4d3d-4c10-a226-4d3e6a8a0188.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g Wasser, kalt
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 100 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g frische Hefe
- 60 g Zucker
- 350 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 936 kJ / 224 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkelweckerl
23ч. 40 мин.
Apfel-Weizensauerteig
48h 20 min.
Toastbrot
16 Std.
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Dinkel-Honig-Ringe
17 godz. 40 min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Milchbrötchen
4 Std.
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Brioche Kipferl
2 Std. 10 Min