Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g czerstwych bułek, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 200 g mleka
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
- 2 jajka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 g mąki pszennej
- 300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 991.6 kJ / 236.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pyzy z mięsem
1h 20min
Knedle z owocami
1 Std. 30 Min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 Std. 30 Min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2h 50min
Gnocchi alla romana
2h
Kluski francuskie z Varomy
20min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1h 45min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1h
Samosy z farszem ziemniaczanym
1h 40min
Kniszki ziemniaczane
2h
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3h 10min