Urządzenia i Akcesoria
Knedle bawarskie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
270 g czerstwe bułki pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g mleka
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
-
2 jajka
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g mąki pszennej
-
300 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.3 g
Kalorie
991.6 kJ /
236.8 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
37.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min
Pamoczka grodzieńska
5 min
Chlebek wielkanocny (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Portugalski placek - Folar
8 godz. 40 min
Kołaczyki z bryndzą
1 godz. 40 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min