Urządzenia i Akcesoria
Knedle bawarskie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
270 g czerstwe bułki pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g mleka
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
-
2 jajka
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g mąki pszennej
-
300 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.3 g
Kalorie
991.6 kJ /
236.8 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
37.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
2 godz. 40 min
Pamoczka grodzieńska
5 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Sos szczawiowy
30 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Podhalańskie moskole
1 godz.
Naleśnikowy makaron
55 min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min