
Urządzenia i Akcesoria
Knedle bawarskie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
czerstwe bułki pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)270 g
-
mleka200 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni15 g
-
jajka2
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
mąki pszennej70 g
-
wody300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
236.8 kcal /
991.6 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
37.2 g
Błonnik
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
Pamoczka grodzieńska
5 min
Czorne kluski
3 godz. 30 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min