![Knedle bawarskie Knedle bawarskie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/248059.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g czerstwych bułek, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 200 g mleka
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
- 2 jajka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 g mąki pszennej
- 300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 991.6 kJ / 236.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1h 15 min
Smażone pierożki wonton
1h 25min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1h
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1h 30 min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1h 35 min
Sos serowy roquefort
20 Min
Kluski francuskie z Varomy
20 Min
Ananasowe paczuszki
1h
Pierogi z grzybami i karpiem
2h 35 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1h 30 min