Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g czerstwych bułek, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 200 g mleka
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
- 2 jajka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 g mąki pszennej
- 300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 991.6 kJ / 236.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Kołaczyki z bryndzą
1h 40min
Fizoły ze śliwkami
9h 30min
Dżem z suszonych fig i moreli
40min
Tortelloni z ricottą i szpinakiem
2h
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Chlebki guttiau
2h 30 min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1h
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
2u. 40min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3 Std. 10 Min
Czeskie knedle na parze
1h 15 min