
Urządzenia i Akcesoria
Knedle bawarskie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
czerstwe bułki pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)270 g
-
mleka200 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni15 g
-
jajka2
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
mąki pszennej70 g
-
wody300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
236.8 kcal /
991.6 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
37.2 g
Błonnik
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska