Knedle bawarskie

Knedle bawarskie

4.7 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • czerstwe bułki pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    270 g
  • mleka
    200 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    20 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
    15 g
  • jajka
    2
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • mąki pszennej
    70 g
  • wody
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 236.8 kcal / 991.6 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 37.2 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...