Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Spargel, weiß, geschält, in Stücken (3 cm), Schalen und Endstücke aufheben
- 300 g Wasser
- 10 g Butter
- 1 Prise Zucker
- 10 g Speisestärke
- 40 g Schmand
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Spritzer Zitronensaft
- 2 Stängel Kerbel, abgezupft, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1017 kJ / 243 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargelcremesuppe
45min
Blumenkohlsuppe
40min
Kartoffel-Porree-Suppe
1 Std.
Champignoncremesuppe
15 Min
Kartoffelsuppe mit Croûtons
40min
Spargelragout
50min
Spargelcremesuppe
40min
Kartoffelsuppe
50min
Tomatensuppe
45min
Spargelsuppe aus Spargelschalen
40min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10 Min
Avocado-Dip
10 Min