Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 6 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 50 g Olivenöl
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1000 g Tomaten, geviertelt
- 350 g Bauernbrot, in Scheiben, geröstet
- 3 Prisen Pfeffer
- ½ TL Salz
- 1 Bund Basilikum, ohne Stiele, in Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 951 kJ / 226 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geröstete Blumenkohlsuppe mit Chili-Knoblauch-Öl
1 godz. 20 min
Tomatensuppe
40 min
Champignoncremesuppe
15 Min
Möhren-Tomaten-Suppe
3h
Spargelcremesuppe
25 min
Kartoffelsuppe
50 min
Zwiebelsuppe
40 min
Tomatensauce
30 min
Eier mit Thunfischsauce und Bottarga
35 min
Gemüse-Eierstich-Suppe
45 min
Paprikasuppe bicolor
1h
Avocado-Tomaten-Suppe
40 min