Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glasnudelsalat
- 120 g Glasnudeln, in Stücken (5 cm)
- 200 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 50 g Schalotten, halbiert
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- ½ Bund Koriander, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Möhre (ca. 90 g), in Stücken
- 15 g Öl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 50 g Ketchup
- 10 g Sambal Oelek
- 100 g Zuckerschoten, längs halbiert
- 100 g rote Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 1 Dose Mais, klein (Abtropfgew. 140 g), abgetropft
- 30 g Ketjap Manis
- 30 g Tomatenmark
- 20 g Speisestärke
- 10 g brauner Zucker
Garnelenbällchen
- 120 g Erdnüsse, geröstet, gesalzen
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Möhre (ca. 90 g), in Stücken
- 200 g Garnelen, roh, geschält
- 10 g Sesamöl, geröstet
- 5 - 10 g Fischsauce
- 10 g Sojasauce
- ½ TL Chilipulver
- 1 Ei
- 40 g Paniermehl
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 663 kJ / 160 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thailändischer Papaya-Salat
30min
Japanische Kroketten
1 Std. 20 Min
Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
1 Std. 30 Min
Thailändischer Papaya-Salat
30min
Thai-Glasnudelsalat
30min
Teriyaki-Lachs mit feurigem Wirsing
45min
Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡)
45min
Pekingsuppe
45min
Pikanter Thai-Nudelsalat mit Zupffleisch
20 Min
Asia-Coleslaw
15 Min
Auberginen in Bohnensauce (酱茄子)
20 Min
Erdnusssauce (花生酱)
10 Min