Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggenbrötchen
- 120 g Roggen
- 300 g Weizenmehl Type 405
- 1 TL Salz
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 300 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
Wacholdergulasch und Fertigstellung
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 500 g Wildgulasch
- 1 ½ - 2 TL Salz nach Geschmack
- ½ TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter
- 150 g Knollensellerie, in Würfeln (2 cm)
- 20 g Tomatenmark
- 30 g Bratensaucen-Paste
- 150 g Rotwein, trocken
- 80 g Gin
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3262 kJ / 779 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frischkäse-Éclairs
2 Std.
Fisch mit Bröselkruste
1 Std.
Maischolle mit Pumpernickelkruste und Salat
35 Min
Coq au vin
2 Std.
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 Std. 20 Min
Lammkotelettes mit Blutorangensauce
1 Std. 10 Min
Hackbraten mit Salbei und Oliven
1 Std. 20 Min
Lammkeule alla Romana
2 Std. 15 Min
Piri-Piri-Hähnchen mit eingelegten Curry-Bohnen
3 Std.
Gegrillte Schweinespieße
7h 10min
Schweinerippchen auf mexikanische Art mit würziger Tomatensalsa
50 Min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 Min